AKTIVITETE

Dec. 27, 2019

Deklarate per shtyp

Tirane me 27.12.2019

Deklarate e ShVSh

Shoqata e te verberve te shqiperise shpreh shqetesimin e thelle qe perqendrimin e qeveresi ndaj personave me aftesi te kufizuar dhe vecanerisht ndaj te verberve.
Situata sociale-...

Lexo më shumë
Oct. 2, 2019

Program shkembimi me Shtetet e Bashkuara te Amerikes

YOUTH EXCHANGE AND STUDY
Mësoni më shumë për këtë program të ri shkëmbimi me Shtetet e Bashkuara të Amerikës
YES – Youth Exchange and Study është një program pa pagesë që siguron bursa studimi për nxënësit e shkollave të mesme nga vend...

Lexo më shumë
Sept. 7, 2019

Biblioteka Kombetare e te Verberve kerkon vullnetar

Biblioteka Kombёtare e tё Verbёrve, shkurt BKV, eshte qendёr e shёrbimeve tё aksesit nё informacion sipas formateve tё pёrcaktuara nё statutin e saj. Aksesi ne informacion realizohet qe ti jape mundёsi informimi te verberve nёpёrmjet tё...

Lexo më shumë
June 13, 2019

Leter e hapur

Tirane me 13.06.2019

Kthim Pergjigje

Drejtuar: znj. Bardhylka Kospiri Ne pergjigje te shkreses tuaj nr 2662/1 date 29.05.2019 sjell ne vemendjen tuaj
Ne jemi informuar se qeveria ka miratuar kete reforme ne d...

Lexo më shumë
April 10, 2019

Konstatime ne lidhje me vleresimin e AK

Lënda: Konstatime dhe kërkesa mbi Draft-Reformën e Vlerësimit të Aftësisë së Kufizuar në Sistemin e Mbrojtjes Sociale

Drejtuar: Zv/Ministres së Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale, Znj, Bardhylka Kospiri

E nderuar Znj. Kospiri,

...

Lexo më shumë
Dec. 27, 2018

Dreke te Resort Stela

Resort Stela mundesoi nje dreke te kendshme per 70 persona te verber te deges se Tiranes. Ne nje ambient te mrekullueshem te verberit u kenaqen duke kaluar nje dite ndryshe nga te tjerat dhe kjo fale mbeshtjes se Resort Stela, pronareve ...

Lexo më shumë
Dec. 11, 2018

Vendim per miratimin e ndryshimeve statutore

Republika e shqiperise
Gjykata e rrethit gjyqesor.
Tirane

VENDIM
I GJYQTARIT TE VETEM

Ne Tirane, sot me daten 28. 09. 2018, une gjyqtari i Gjykates se Rrethit Gjyqesor Tirane...

Lexo më shumë
Nov. 10, 2018

Zhvillohet kampionati i shahut per te verber

Kampionati i shahut ne Shoqaten e te Verberve te Shqiperise eshte zhvilluar ne 9-10 Nentor 2018, ne Qendren Kombetare te Rehabilitimit te te Verberve. Ne kete kampionat moren pjese shahiste nga te gjithe qytetet e Shqiperise po keshtu ed...

Lexo më shumë
Nov. 10, 2018

Presidenti i federates shqiptare te shahut mbeshtet te verberit

Ne datat 9-10 Nentor 2018 ne Qendren Kombetare te Rehabilitimit te te Verberve u zhvillua kampionati i 18-te kombetar i shahut per te verber. Hapjen e kampionatit e beri presidenti i federates shqiptare te shahut Z.Eduard Shalsi i cili p...

Lexo më shumë
Oct. 27, 2018

Kampionet ne Maqedoni

Bashkim Meta e Fran Gjolaj, jane perkatesisht kampionet e shahut ne Shqiperi. Me ftese te drejtuesve te qytetit te Kercoves, dy shahistet Shqiptare moren pjese ne kampionatin e 17-te qe zhvillohet ne Kercove. Shahistet Shqiptare ben nje ...

Lexo më shumë
Oct. 27, 2018

Presidenti i Shoqates ne Maqedoni

Krahas shahisteve ne kete kampionat ishte i ftuar edhe presidenti i Shoqates Av.Ardjan Hysa. Ne kete aktivitet presidenti Hysa u prit nga homologu i tij Maqedonas, Zarko Selkovski, si dhe drejtuesit e qytetit te Kercoves Zenel Zylbehari....

Lexo më shumë
Oct. 15, 2018

Dita Nderkombetare e shkopit te bardhe 2018

Dita Ndërkombëtare e Shkopit të bardhë

15 Tetori njihet ne te gjithe boten si dita Nderkombetare e Shkopit te Bardhe e cila simbolizon perpjekjet e pesonave te verber per permiresimin e standartit te te drejtave te tyre.
Kjo dite dat...

Lexo më shumë
Oct. 15, 2018

Dita e shkopit te bardhe, Ora News

Personat me probleme me shikimin kërkuan më shumë të drejta në Ditën Ndërkombëtare të Shkopit të Bardhë. Ata thanë se nevojiten më shumë investime në infrastrukturë, në arsimimin dhe punësimin e këtyre personave.

Joniti ka humbur shik...

Lexo më shumë
Oct. 15, 2018

Ardjan Hysa per Scan TV

Mbi 10 mijë të verbër në Shqipëri kërkojnë të drejtat e tyre. Në një marshim simbolik në ditën e Shkopit të Bardhë, të gjithë personat që nuk shikojnë kanë kërkuar që të përmirësohet infrastruktura, të punësohen dhe të kenë pagesa dinjit...

Lexo më shumë
Oct. 15, 2018

Fran Gjolaj, Zv/President i SHVSH i ftuar ne Fax News

Fran Gjolaj, Zv/President i Shoqates se te Verberve i ftuar në studion e Fax News në ditën botërore të “ Shkopit të bardhë” ka sqaruar problematikat që prekin të verbërit në vendin tonë. Fran Gjolaj teksa zbulon simbolikën e “Shkopit të ...

Lexo më shumë
Sept. 11, 2018

Informacion per rritjen e kempit

Ne baze te udhezimit Nr 627, date 27.08.2018
“Mbi zbatimin e vendimit Nr 277, date 18.06.1997 te Keshillit te Ministrave “Per perfitimet nga statusi I te verberit” te ndryshuar. Mbeshtetur ne piken 4, te nenit 102, te kushtetutes se Shq...

Lexo më shumë
Sept. 11, 2018

Aktiviteti i zhvilluar nga Shoqata e te Verberve te Turqise

Shoqata e te verberve te Shqiperise ishte nje nga organizatat qe u ftuan nga Federata e te verberve te Turqise per projektin e titulluar “ Homeros reading event” ne vitin e deklaruar nga qeveria e Turqise si viti i Trojes.
Ne saje te a...

Lexo më shumë
Sept. 11, 2018

Informacion mbi organizimin e komisioneve mjekesore

Informacion mbi egzaminimet dhe organizimin e komisioneve mjekesore rajonale te
caktimit te aftesise per pune.

Ne zbatim te nenit 102 pika 4 te Kushtetutes se Republikes se Shqiperise, mbeshetur ne ligjin nr 9106, date 07.07.2003 “P...

Lexo më shumë
July 25, 2018

Njoftim per kandidaturen per organet e SHVSH

NJOFTIM

Komisioni Organizator për zhvillimin e Kongresit të V të SHVSH njofton të gjithë të interesuarit që
dëshirojnë për të kandiduar në organet e SHVSH që të paraqesin praktikat e rregjistrimit që do ti gjeni në
këtë faqe.
Afati...

Lexo më shumë
July 25, 2018

Vendim per kandidatet per president te SHVSH

Vendim
I Komisionit për formën e rregjistrimit për Kandidatët për President të SHVSH

Çdo kandidat për President të SHVSH duhet të paraqesë dokumentacionin si më poshtë:
1. Deklaratë me anë të se cilës paraqet kandidimin si dhe motiv...

Lexo më shumë
July 25, 2018

Vendim per gjykaten dhe keshillin kombetar te SHVSH

Vendimi
I Komisionit për formën e rregjistrimit për kandidatët për Gjykatën e SHVSH ose të Këshillit Kombëtar
Çdo kandidat për Gjykatë ose Këshill Kombëtar duhet të paraqesë:
1. Deklaratën me anë të të cilës paraqet kandidimin si dhe ...

Lexo më shumë
April 27, 2018

Kampionati i minifutbollit per te verber 2018

Eshte zhvilluar kampionati i minifutbollit per te verber ne datat 27-28-29 Prill ne ambjentet e Qendres Kombetare te Rehabilitimit te te Verberve. Ne kete kampionat moren pjese 10 ekipe si Tirana, Kamza, Fieri, Vlora, Shkodra, Lezha, Kor...

Lexo më shumë
April 16, 2018

E drejta e votimit

Sensibilizim për pjesëmarrje në jetën publike dhe politike si zgjedhës dhe të zgjedhur të personave të verbër.

Lexo më shumë
March 15, 2018

Ambasadori Italian viziton QKRV

Diten e djeshme Shoqaten e te Verberve te Shqiperise e viziton ambasadori Italian Alberto Cutilo. Ne kete takim vizite ka marre pjese edhe drejtori Nino Merola, drejtor i Agjensise Italine te Bashkepunimit per Zhvillim. Ambasadori u prit...

Lexo më shumë
Jan. 8, 2018

8 janari 2018

Sot ne jemi mbledhur per te festuar arritjet e dy aktivisteve tona te shkelqyera e te spikatura, per te festuar 27 vjetorin e themelimit te SHVSH

Komuniteti i te verberve e feston kete date si diten kombetare te veten pasi 27 vjet me ...

Lexo më shumë
Dec. 22, 2017

Kampionati i shahut, dega Tirane

Ne date 22.12.2017 u organizua kampionati i shahut per te verberit e deges se Tiranes. Vlen per tu theksuar se ashtu si dhe ne vitin e kaluar edhe ne kete vit ka qene Komiteti Mysliman Shqiptar ai qe ka financuar kete aktivitet. Ne kete ...

Lexo më shumë
Dec. 21, 2017

Dreka e Vitit te Ri, Dajt

Ne date 21 Dhjetor me financimin e znj.Migena Malo, Shoqata e te Verberve, Dega Tirane ishte e ftuar ne Malin e Dajtit ne dreken e vitit te Ri. Pas nje udhetimi me teleferik e po keshtu edhe bukurise se natyres te mbuluar me bore, 110 pe...

Lexo më shumë
Dec. 3, 2017

Takim me presidentin ne diten nderkombetare te PAK

3 Dhjetori eshte Dita Nderkombetare e Personave me Aftesi te Kufizuar. Me iniciative te presidentit te Shqiperise, z.Ilir Meta, nje perfaqesi e Shoqates se te Verberve te Shqiperise edhe nje perfaqesi e Shoqates se Para e Tetraplegjikeve...

Lexo më shumë
Nov. 27, 2017

Kampionati i shahut, Pogradec

Kampionati i shahut u mbajt ne Pogradec ne hotel Elkelana. Ne kete turne moren pjesen 24 shahiste ne total. Ne kete kampionat moren pjese dhe shahiste nga Kosova e Maqedonia te cilet u ndeshen me njeri tjeter ne sistemin Sviceran. Ne fun...

Lexo më shumë
Oct. 15, 2017

Dita e shkopit te bardhe 2017

Si ne cdo vit edhe ne 15 Tetorin e vitit 2017 Shoqata e te Verberve doli edhe organizoi manifestimin e pervitshem me qellim sensibilizimin e shoqerise per me shume te drejta per PAK.

Lexo më shumë
Sept. 26, 2017

Kursi i fizioterapise

Dega e Tiranes ka zhvilluar kursin e fizioterapise teksa nen kujdesin e Kujtim Hysesanit, nje person i verber qe ka mbaruar studimet e larta per fizioterapi e po keshtu edhe punon ne nje qender. Gjate kursit 4 mujor ai i dha eksperiencen...

Lexo më shumë
July 3, 2017

Njoftim i dhenies se kontrates

NJOFTIM I DHENIES SE KONTRATES

1. Referenca e Publikimit

Facebook Shoqata e te Verberve, Web: www.shvsh.org.al, Degeve te SHVSH.

2. Data e publikimit te njoftimit per vendin vakant

Date 31/05/2017, 01/06/2017; 08/06/2017

...

Lexo më shumë
June 13, 2017

Kongresi i forumit rinor te SHVSH-se

Ne kete vit per here te pare u mbajt edhe Kongresi I Forumit Rinor te Shoqates se te te Verberve te Shqiperise.Ne kete Kongres qe ishte edhe I pari krahas problemeve te shumta qe u diskutuan si papunesia,por edhe probleme te tjera ,gjit...

Lexo më shumë
June 13, 2017

Trajnimi i forumit rinor per zgjedhjet

Shoqata e te Verberve ne bashkepunim me OSBE dhe KQZ arriten qe gjate zgjedhjeve te fundit te benin te mundur edhe nje trajnim se si do te votojne personat e verber. Nje trajnim qe u be vetem me Forumin Rinor te te Verberve. Ne kete taki...

Lexo më shumë
June 1, 2017

Njoftim per vend vakant pune

Ne zbatim te vendimit nr 261 prot te mbledhjes se Presidences se SHVSH, date 27.05.2017, si dhe te nenit 31 Statutit te SHVSH, Shoqata e te Verberve te Shqiperise shpall procedurat e aplikimin per pozicionin: Administrator Kombetar i Sho...

Lexo më shumë
May 30, 2017

Kampionati i 18-te i shahut

Kampionati I 18 i shahut eshte zhvilluar ne ambjentet e Qendres Kombetare te Aftesise se Kufizuar.Ne kete kampionat moren pjese shahiste nga I gjithe vendi.Kete aktivtet e mbeshteti Federata e Shahut te Shqiperise .Ky akvitet u fitua nga...

Lexo më shumë
April 20, 2017

Protesta perpara kuvendit te Shqiperise

Shoqata e te Verberve te Shqiperise, intelektualë por edhe qytetare te thjeshte organizuan nje proteste perpara kuvendit te Shqiperise per te kerkuar te drejtat e tyre te shkelura gjate 4 viteve te qeverise Rama. Ne kete porteste moren p...

Lexo më shumë
March 20, 2017

Kampionati I Minifutbollit per te verber

Kampionati I Minifutbollit per te verber u zhvillua kete vit ne ambjentet e Qendres Kombetare te Rehabilitimit te te Verberve. Ne nje fushe te dhuruar nga FSHF e po keshtu edhe nje aktivitet i mbeshtetur nga FSHF dhe nga presidenti Arman...

Lexo më shumë
March 20, 2017

Inagurimi i kalcetos se futbollit

Nje ‘’surprize’’e bukur per te verberit e Shiperise ishte edhe inagurimi i kalcetos se futbollit ne qendren kombetare te aftesise se kufizuar. Nje investim i bere nga Federata Shqiptare e Futbollit dhe nen dashamiresine e presidentit te ...

Lexo më shumë
Nov. 20, 2015

Nje mundesi punesimi per PAK, Shkoder

Projekti ‘’Nje vizion per punesimin e PAK’’ eshte shtrire edhe ne qytetin e Shkodres. Ne kete takim krahas anetareve te Shoqates se te verberve dega Shkoder e po keshtu edhe drejtues te Shoqates, kane marre pjese dhe drejtues te organeve...

Lexo më shumë
Nov. 18, 2015

Nje mundesi punesimi per PAK

‘’Nje mundesi per punesimin e PAK’’- qe trajton punesimin e personave me aftesi te kufizuar e me shume te personave te verber. Nje trajnim i tille u be ne qytetin e Tepelenes kur i pranishem ishte edhe kryetari I bashkise se Tepelenes, ...

Lexo më shumë
Oct. 21, 2015

Aksesi ne drejtesi, takimi ne gjykaten administrative

Shoqata e te Verberve ne kuader te projektit ‘’Aksesi ne Drejtesi’’ zhvilloi nje takim me Gjykaten Administrative ne daten 21.10.2015, me stafin e Gjykates per implementimin e projektit qe do ti vij ne ndihme personave me aftesi te kufiz...

Lexo më shumë
Oct. 16, 2015

Aksesi ne drejtesi, Gjirokaster

Si ne shume qytete te Shqiperise radha e takimit te projektit ‘’Aksesi ne Drejtesi’’ ishte ne qytetin e gurte te Gjirokastres. Ne kete takim moren pjese shume institucione nga Gjykata, Prokuroria, Polica etj te cilat dhane kontributin e ...

Lexo më shumë
Oct. 10, 2015

Bordi Europian I te Verberve

Per here te pare ne Shqiperi gjate vitit 2015 u mblodh Bordi Europian i te Verberve. Ne kete takim pritese ishte Shoqata e te Verberve te Shqiperise e cila ishte edhe mikepritesja e drejtuesve me te larte te Bordit Europian te te verberv...

Lexo më shumë
Oct. 1, 2015

Aksesi ne drejtesi, me avokatin e popullit

‘’Aksesi ne Drejtesi’’- ishte i pranishem tek zyrat e Avokatit te Popullit. Avokati I Popullit Z. Igli Totozani sebashku me stafin e tij por edhe me komisioneret degjuan diskutimin e z.Sinan Tafaj ne lidhje me problematikat e projektit q...

Lexo më shumë
Sept. 29, 2015

Aksesi ne drejtesi me stafin e mjekesise ligjore

Shoqata e te Verberve ne kuader te projektit ‘’Akesi ne Drejtesi" zhvilloi nje takim me Insitucionin e Mjekesise Ligjore, ne zbatim te projektit dhe implementimin e projektit. Gjate takimin me stafin e mjekesise Ligjore pati shume diskut...

Lexo më shumë
Sept. 28, 2015

Aksesi ne drejtesi, Kavaje

‘’Aksesi ne Drejtesi’’ ishte takimi I dates 28.09.2015 ne qytetin e Kavajes. Ne kete trajnim moren pjese prokurore te rrethit, gjyqtare e po keshtu edhe qytetare te verber.

Lexo më shumë
Sept. 27, 2015

Aksesi ne drejtesi, mbyllja e projektit

‘’Aksesi ne Drejtesi’’ ishte nje projekt shume i rendesishem per Personat me Aftesi te Kufizuar. Keshtu ne date 27 Nentor u be edhe mbyllja e ketij projekti per te nxjerre konkluzionet perfundimtare te cilat do ti vijne ne ndihme persona...

Lexo më shumë
July 7, 2015

Aksesi ne drejtesi, Shkoder

‘’Aksesi ne Drejtesi’’ ishte takimi I dates 7.07.2015 ne qytetin e Shkodres. Ne kete trajnim moren pjese prokurore te rrethit, gjyqtare e po keshtu edhe qytetare te verber.

Lexo më shumë
July 6, 2015

Aksesi ne drejtesi

‘’Aksesi ne Drejtesi’’ ishte takimi i dates 6.07.2015 ne qytetin e Krujes. Ne kete trajnim moren pjese prokurore te rrethit, gjyqtare e po keshtu edhe qytetare te verber.

Lexo më shumë
July 2, 2015

Aksesi ne drejtesi, shkolla e magjistratures

Takim i radhes i ‘’Aksesit ne Drejtesi” u zhvillua ne Shkollen e Magjistratures. Ne te ishin te pranishem Dr.Av.Sinan Tafaj dhe Arta Mandro, por edhe shume gjyqtare e magjistrate te cilet dhane ide per ti ardhur sa me shume ne ndihme PAK.

Lexo më shumë
July 1, 2015

Aksesi ne drejtesi, Burrel

‘’Aksesi ne Drejtesi’’ ishte takimi i dates 01.07.2015 ne qytetin e Burrel. Ne kete trajnim moren pjese prokurore te rrethit, gjyqtare e po keshtu edhe qytetare te verber te cilet diskutuan e dhane shume mendime qe do ti vijne ne ndihme ...

Lexo më shumë
June 30, 2015

Aksesi ne drejtesi, Lushnje

‘’Aksesi ne Drejtesi’’ ishte takimi i dates 30.06.2015 ne qytetin e Lushnje. Ne kete trajnim moren pjese prokurore te rrethit, gjyqtare e po keshtu edhe qytetare te verber te cilet diskutuan e dhane shume mendime qe do ti vijne ne ndihme...

Lexo më shumë
June 29, 2015

Aksesi ne drejtesi, Berat

‘’Aksesi ne Drejtesi’’ ishte takimi i dates 29.06.2015 ne qytetin e Beratit. Ne kete trajnim moren pjese prokurore te rrethit, gjyqtare e po keshtu edhe qytetare te verber te cilet diskutuan e dhane shume mendime qe do ti vijne ne ndihme...

Lexo më shumë
June 29, 2015

Aksesi ne drejtesi, takimi me prokuroret

Ne dt 29.06.2015 eshte bere takimi i radhes per ‘’Aksesin ne Drejtesi’’ per prokuroret ku tashme profesoret Sinan Tafaj e Artan Mandro serish dhane leksione per menyren se si duhet te sillen me personat me aftesi te kufizuar.

Lexo më shumë
April 20, 2015

Dante Aligeri ne Braile

‘’Dante Aligeri’’ne Braile. Ky ishte nje lajm i mire per te gjithe te verberit qe njohin brailin dhe tashme mund te lexojne Dante ne Shqip. Prodhimi i Dantes ne brail ishte nje bashkepunim mes Institutit Italian, Shoqates se te Verberve ...

Lexo më shumë
April 12, 2015

Nje dite ndryshe per femijet e shkolles Ramazan Kabashi

Nje dite ndryshe ishte per femijet e shkolles ‘’Ramazan Kabashi’’, te cilet ishin mysafire ne ‘’Qendren Kombetare te Rehabilitimit te te Verberve’ ’ne Vaqarr. Ishte nje dite me supriza ku femijet u njohen me ambjentet e qendres, palestre...

Lexo më shumë
Jan. 25, 2015

Aksesi ne drejtesi, takimi me institucione te ndryshme

Projekti ‘’Aksesi ne Drejtesi’ zhvilloi shume takime me institucione per te vene pikat mbi ‘’i’’per te aksesin e personave me aftesi te kufizuar. Ne takimin e dates 29.01.2015, ne Hotel Tirana ku moren pjese Avokati I Popullit, pjesemarr...

Lexo më shumë
Oct. 31, 2014

Kongresi i IV i shoqates se te verberve te Shqiperise

Kongresi i 4 i Shoqates se te Verberve te Shqiperise eshte mbajtur ne ambjentet e Qendres Kombetare te Rehabilimit te te Verberve. Kongresi u mbajt ne datat 29-31 Tetor nga ku u moren vendime shume te rendesishme e nderkohe qe u bene edh...

Lexo më shumë
Oct. 31, 2014

Inagurimi i QKRV

Qendra Kombetare e Rehabilitimit te te Verberve u inagurua ne daten 31 Tetor 2014. Ne kete event ishin shume te ftuar, Albana Vokshi, kryetare e Komisionit te Punes edhe Ceshtjeve Sociale, ish ministri Kosta Barko, ish drejtuesi I Sherbi...

Lexo më shumë
Oct. 15, 2014

Dita e shkopit te bardhe

Si ne cdo vit edhe ne 15 Tetorin e 2014, Shoqata e te Verberve, doli edhe organizoi manifestimin e pervitshem me qellimin sensibilizimin e shoqerise per me shume te drejta per PAK.

Lexo më shumë
Oct. 14, 2014

Koncerti Arti Pertej Shikimit

‘’Koncerti Arti Pertej Shikimit’’ u zhvillua ne Teatrin e Tiranes. Ne kete concert tashme te pervitshem pershendeten edhe shume personalitete, keshtu Ministria e Kultures Mirela Kumbaro, nga Kryeministria, nga Bashkia e Tiranes, Znj.Grid...

Lexo më shumë
Oct. 14, 2014

Koncerti Arti Pertej Shikimit 2

‘’Koncerti Arti Pertej Shikimit’’ u zhvillua ne Teatrin e Tiranes. Ne kete concert tashme te pervitshem pershendeten edhe shume personalitete, keshtu Ministria e Kultures Mirela Kumbaro, nga Kryeministria, nga Bashkia e Tiranes, Znj.Grid...

Lexo më shumë
Aug. 30, 2014

Shperndarja e fletepalosjeve nga forumi rinor

Forumir Rinor i Shoqates se te Verberve te Shqiperise ka organizuar shume here organizime per shperndarjen e fletepalosjeve me qellim sensibilizimin e shoqerise. Sipas tyre misioni eshte qe ti tregoje me shume shoqerise per aftesite dhe ...

Lexo më shumë
July 20, 2014

Ligji 93

Ligji 93 per Aksesueshmerine dhe Gjithperfshirje solli edhe ‘’krisjen’’e pare mes shoqatave te PAK dhe Ministrise se Mireqenies. Gjate diteve te para te Korrikut drejtuesit e Shoqates se te Verberve bene shume perpjekje per te bashkebise...

Lexo më shumë
July 13, 2014

Ashtu si ne shume vite te kaluara edhe ne vitin 2014

Ashtu si ne shume vite te kaluara edhe ne vitin 2014, Shoqata e te Verberve ishte ne mbrojtjen e te drejtave te tyre. E kete radhe ne tryezen e tyre ishte ligji 93, i cili nuk pranohej nga te verberit. Keshtu per te marre vendimin per t...

Lexo më shumë
July 12, 2014

Trajnim me gazetaret sociale

Nje nder objektivat e Shoqates se te Verberve ka qene edhe ndergjegjesimi i shoqerise Shqiptare dhe ky ndergjegjesim vjen edhe nepermjet gazetareve sociale te mediave ne vendin tone. Pikerisht per te ‘’qare’’sa me shume hallet por edhe p...

Lexo më shumë
July 5, 2014

Konkursi i IV letrar

Konkursi ’’Me syte e Shpirtit’ eshte nje nga aktivitetet e shumta qe organizon Shoqata e te Verberve te Shqiperise. Ne kete aktivitet marrin pjese poetet me te mire te Shqiperise dhe eshte nje komision i pebere nga shkrimtare te njohur t...

Lexo më shumë
July 3, 2014

Vizita e kreut te prezences se OSBE

Kreu i presences se OSBE, Florian Rauning, ka vizituar gjate dites se sotme Shoqaten e te Verberve te Shqiperise. Ftesen e presidentit Sinan Tafaj, Rauning e pranoi me kenaqesi teksa gjate qendrimit prej 1 ore ne takim ai u njoh me mire ...

Lexo më shumë
June 26, 2014

Kampionati i minifutbollit 2014

Kampionati i Minifutbollit te Shoqates se te Verberve u zhvillua ne Durres ne ambjentet e Kavalishences se ushtarakeve. Ne kete aktivitet qe filloi ne daten 24 Qeshor 2014 dhe zgjati 2 dite moren pjese 8 skuadra. Pas hedhjes se shortit d...

Lexo më shumë
June 22, 2014

Takim me shoqatat homologe

Shqiperia kishte radhen per te mbledhur Shoqatat homologe te Ballkanit ne nje takim per te folur per nevojat e personave te verber ne Ballkan. Ne kete takim mori pjese Shoqata e Serbise, Malit te Zi, Maqedonise, Kosoves dhe ajo e Shqiper...

Lexo më shumë
June 20, 2014

Takim me PAK ne rang ballkanik

Shoqata e te Verberve te Shqiperise organizoi nje trajnim me persona PAK ne rang ballkanik. Ne kete trajnim moren pjese shume persona me aftesi te kufizuar, si te verber por edhe persona para tetraparalgjik, te cilet u akomoduan ne kampi...

Lexo më shumë
June 9, 2014

Takime konsultative, Aksesi ne Drejtesi

‘’Aksesi ne Drejtesi’’ kishte si plan te vetin edhe takime konsultative me anetare te verber, drejtues te degeve por edhe persona te tjere me PAK. Gjate vitit 2014, jane zhvilluar shume takime nder te cilat mund te permendim ate te dates...

Lexo më shumë
June 9, 2014

Ambasada e Kuvajtit ne ndihme te deges se Tiranes

Amabasada e Kuvajtit i ka ardhur ne ndihme Deges se Tiranes, duke dhene 70 pako per familjet ne nevoje. Kryetari i Deges, Leonard Agalliu ne fjalen e tij falenderoi Ambasadorin si dhe shprehu gatishmerine per bashkepunime te tjera ne vaz...

Lexo më shumë
May 21, 2014

Takimi ne kuader te projektit Aksesi ne Drejtesi

Shoqata e te Verberve gjate nje takimi me institucionet publike, Prokurorine e Pergjithshme, Ministrine e Drejtesise, Avokatin e Popullit, Shkollen e Magjistratures, Gjykaten e Larte, ne kuader te projektit ‘’Aksesi ne Drejtesi’’. Takimi...

Lexo më shumë
May 18, 2014

Forumi Rinor i Shoqates se te Verberve

Forumi Rinor i Shoqates se te Verberve organizoi nje ekskursion ne Orikum mbeshtutur nga Shoqata e te Verberve te Shqiperise. Gjate qendrimit 2 ditor ne Orikum studentet e verber paten mundesi te organizonin festa, lojera te ndryshme por...

Lexo më shumë
May 14, 2014

Takim ne qytetin e Sarandes me anetaret e keshillit

Presidenti I Shoqates se te Verberve, Sinan Tafaj, gjate nje takimi ne qytetin e Sarandes me anetaret e keshillit te deges se Sarandes, Gjirokastres e Tepelenes. Gjate ketij takimi eshte folur rreth problemeve qe mbart ligji 93, i cili i...

Lexo më shumë
April 24, 2014

Nje i verber ne komisinionet e avokatit te popullit

Me propozimin e Shoqates se te Verberve te Shqiperise dhe me mbeshtetjen e Avokatit te Popullit, Igli Totozani, u be e mundur qe ne radhet e Komisioneve prane Avokatit te Popullit te jete edhe nje person me aftesi te Kufizuar. E ketu beh...

Lexo më shumë
March 28, 2014

Mbledhja e keshillit 2014

Problemet e shumta qe ndoqen vitet e fundit personat e verber bene qe Shoqata e te Verberve te mbledhe Keshillin Kombetar ne date 28.03.2014 per te diskutuar problemet e fundit. Gjate ketij takimi u hodhen shume ide edhe u moren shume ve...

Lexo më shumë
March 27, 2014

Komisionerja per antidiskrimin ne nje takim me forumin rinor

Komisionierja per anti-diskriminim, Irma Baraku ishte e pranishme ne takimin me Forumin Rinor te Shoqates se te Verberve. Ne kete takim ne prani edhe te presindentit te SHVSH, Sinan Tafaj u hodhen shume ide ne mbrojtje te drejtave te te ...

Lexo më shumë
March 26, 2014

Takime informuese per informimin mbi shkollimin dhe punesimin

Forumi Rinor i Shoqates se te Verberve te Shqiperise organizoi shume takime me studentet e verber me qellimin e vetem per te dhene sa me shume informacione ne lidhje me shkollimin, te drejtat por edhe me mundesine e punesimit.

Lexo më shumë
March 21, 2014

Kampionati i shahut 2014

Kampionati i shahut ne Shoqaten e te Verberve te Shqiperise eshte zhvilluar ne 21.03.2014 ne Qendren Kombetare te Rehabilitimit te te Verberve. Ne kete kampionat moren pjese shahiste nga e gjithe Shqiperia por edhe nga Kosova e Maqedonia...

Lexo më shumë
March 20, 2014

Hapja e projektit Aksesi ne Drejtesi

Çelja e projektit ‘Aksesi ne Drejtesi’ ka bere bashke shume personalitete ne Hotel Tirana. Ne kete takim moren pjese ministri i Drejtesise Nasip Naco, Drejtuesi I KLD Evis Cefa, Avokati I Popullit Igli Totozani, Kryetari I Gjykates se La...

Lexo më shumë
March 11, 2014

Forumi rinor duke diskutuar per ndonje projekt te mundshem

Forumi rinor duke diskutuar per ndonje projekt te mundshem me drejtuesen e projekteve.

Lexo më shumë
March 10, 2014

Mbill pemen tende

‘’Mbill pemen tende’’ ishte nje nisme e ndermarre nga disa Shoqata. Kesaj nisme I’u bashkua edhe Shoqata e te Verberve te Shqiperise e cila kontribuoi me 50 rrenje ullinj ne Shtepine e Femijes ne Tirane. Kryetari i deges Tirane, Ermir Ka...

Lexo më shumë
March 1, 2014

Takimi i radhes i forumit rinor te SHVSH

Forumi rinor i Shoqates se te Verberve te Shqiperise ka zhvilluar dhe kte here nje nga takimet e tyre te perjavshme per te disktuar me shume per ardhmen e tyre, per integrimin dhe shkollimin e tyre.Ne kete takim kane marre pjese edhe kry...

Lexo më shumë
Feb. 17, 2014

Konference ne Hotel Tirana per aksesin ne drejtesi

‘’Aksesi ne Drejtesi’’ ka qene nje projekt me shume mbeshtetje nga ana e shume institucioneve. Ne 17.02.2014, ne Hotel Tirana, u organizua nje konference me pjesemarrjen e zv.Kryeministrit Niko Peleshi, Ministrit te Drejteseise Nasip Nac...

Lexo më shumë
Jan. 20, 2014

Drejtuesit e Shoqates se te verberve te Norvegjise ne Shqiperi

Drejtuesit e Shoqates se Norvegjise ishin te pranishem ne Shqiperi me ftese te drejtuesve Shqiptare. Ata gjate qendrimit ne Tirane, mbajten edhe nje konference per shtyp duke dhene me shume detaje nga bashkebisedimi qe paten me homologet...

Lexo më shumë
Dec. 25, 2013

Takim me z.Veliaj

Ministri i Mireqenies Sociale edhe Rinise, Z.Erion Veliaj ka vizituar gjate dites se sotme ambjentet e Shoqates se Verberve. E shoqeruar nga znj.Ilda Bozo, ministri u njoh nga afer me problemet edhe shqetesimet e personave te verber. Pre...

Lexo më shumë
Dec. 11, 2013

Dreka e Vitit te Ri

Shoqata e te Verberve organizon ne cdo vit dreken e Vitit te Ri dhe per kete mendon z.Muhamet Malo i cili me zemergjeresine e tij ftoi 300 persona per te kaluar nje dite paharrushme. Nen bukurine e malit te Dajtit por edhe te muzikes, k...

Lexo më shumë
Dec. 11, 2013

Mirenjohje ndaj z.Malo

Z.Muhamet Malo eshte nje nga personat qe ka qene dashamires ndaj Shoqates se te Verberve te Shqiperise teksa sa here i eshte kerkuar ndihme ai ka qene gjithmone prane. Ndaj Shoqata e te Verberve te Shqiperise ne shenje respekti i dhuroi ...

Lexo më shumë
Dec. 10, 2013

Tryeze e rrumbullaket e organizuar nga avokati i popullit

Avokati i Popullit ka qene nje ‘’mburoje’’ e madhe per Aftesine e Kufizuar duke ngritur cdo problem qe I shqetesonte ata. Edhe gjate ketij viti ai organizoi shume tryeza te rrumbullakta per te drejtat e PAK, kur nder te tjera vuri theks...

Lexo më shumë
Dec. 4, 2013

Trajnim per shkrimin e Brailit ne Korce

Gjate nje trajnimi te shkirimit ne Brail, ne qytetin e Korces.

Dega e Korces duke qene aktive ka bere shume projekte me Qendren Kombetare te Rehabilitimit te te Verberve. Kete here u zhvillua me sukses nje trajnim per shkrimin e brai...

Lexo më shumë
Oct. 25, 2013

Panairi i librit

Shoqata e te Verberve ne bashkepunim edhe me Qendren Kombetare te Rehabilitimit te te Verberve moren pjese per here te dyte ne panairin e librit qe zhvillohet ne Tirane. Ne kete eveniment qe zhvillohet tek Pallati I Kongreseve, Shoqata e...

Lexo më shumë
Oct. 15, 2013

Koncerti Arti pertej shikimit 2013

‘’Koncerti Arti pertej shikimit’’. Nje tradite qe nuk ndryshon edhe kete vit teksa ne skene u ngjiten emra te medhenj si Kastritot Tushe, Irini Qirjako, Eranda Libohova, Klajdi Musabelliu, Sajmir Braho, tenori Sokol Hidersha e Leonard Bo...

Lexo më shumë
Oct. 15, 2013

Dita nderkombetare e shkopit te bardhe 2013

Si ne cdo vit edhe ne 15 Tetorin e 2013, Shoqata e te Verberve, doli edhe organizoi manifestimin e pervitshem me qellimin sensibilizimin e shoqerise per me shume te drejta per PAK.

Lexo më shumë
Oct. 2, 2013

Takim me studentet e verber

Takim me studentet e verber e po keshtu edhe me prinderit e tyre per te shpjeguar me mire ligjin per ‘’Arsimin e Larte’’ e po keshtu edhe per te drejtat e studenteve per perfitimet qe kane.

Lexo më shumë
Aug. 21, 2013

Takim me studentet e verber te fakultetit te drejtesise

Fakulteti i Juridikut eshte nje nga deget me te preferuara nga studentet e verber per te vazhduar shkollen e larte. Keshtu gjate dites se djeshme presidenti I Shoqates se te Verberve Sinan Tafaj, therriti te gjithe ata te verber qe kane ...

Lexo më shumë
July 22, 2013

Takim ne Hotel Tirana per te drejtat e PAK

Shoqatat e Aftesise se Kufizuar ne bashkepunim edhe me Avokatin e Popullit kane organizuar nje takim ne Hotel Tirana per te drejtat e PAK ne Shqiperi. Ne kete takim ka marre pjese dhe Etore Sequi, i cili ne fjalen e tij ka deklaruar mbes...

Lexo më shumë
July 15, 2013

Mbledhja e komitetit ballkanik

Mbledhja e Komitetit Ballkanik eshte zhvilluar ne qytetin e bukur te Sarandes. Ne kete mbeldhje moren pjese te gjitha Shoqatat e Ballkanit teksa diksutuan per ecurine e problemeve te te verberve ne rajon e me gjere. Ne kete mbledhje ka m...

Lexo më shumë
June 18, 2013

Trajnimi i votimeve, Shkoder

Ne vitin 2013 ishin zgjedhjet parlamentare dhe Shoqata e te Verberve ne bashkepunim me OSBE,beri nje projekt per trajnimin e personave te verber ne shume qytete te Shqiperise. Qyteti i radhes do te ishte Shkodra teksa persona te verber t...

Lexo më shumë
June 6, 2013

Trajnimi i votimeve nga OSBE ne Elbasan

Ne vitin 2013 ishin zgjedhjet parlamentare dhe Shoqata e te Verberve ne bashkepunim me OSBE,beri nje projekt per trajnimin e personave te verber ne shume qytete te Shqiperise. Qyteti i radhes do te ishte Elbasani teksa persona te verber ...

Lexo më shumë
June 4, 2013

Trajnimi i votimeve nga OSBE ne Vlore

Ne vitin 2013 ishin zgjedhjet parlamentare dhe Shoqata e te Verberve ne bashkepunim me OSBE,beri nje projekt per trajnimin e personave te verber ne shume qytete te Shqiperise. Qyteti i radhes do te ishte Vlora teksa persona te verber te ...

Lexo më shumë
May 27, 2013

Trajnimi i trajnereve per zgjedhjet Tirane

Ne Tirane u be celja e trajnimit te trajnerve, teska ne prani te ambasadorit te OSBE, te avokatit te Popullit, te kryetares se KQZ dhe presidentit te SHVSH, si dhe ne prani te shume antareve qe do te trajnohen degjuan me kujdes procedure...

Lexo më shumë
May 25, 2013

Kampionati i minifutbollit per te verber, maj 2013

Kampionati i minifutbollit per te verber u zhvillua ne plazhin e bukur te Spillese. Me mbeshtetjen e Shoqates se te Verberve e po keshtu edhe Qendres Kombetare te Rehabilitimit te te verberve ky aktivitet u mbajt ne datat 23-25 Maj 2013....

Lexo më shumë
May 20, 2013

Kursi i anglishtes ne Durres

Kursi i Anglishtes u mbajt ne shume qytete te Shqiperise ne cilin moren pjese shume anetare qe kerkonin te mesonin gjuhen e Anglishtes. Keshtu nje numer i madh kursesh u zhvilluan ne qytetin e Durresit, ku dega e shoqates se te verberve ...

Lexo më shumë
May 18, 2013

Takimi me drejtoreshen e sherbimit social shteteror

Ne kuader te bashkepunimit gjate dites se sotme eshte zhvilluar nje takim midis drejtoreshes se Sherbimit Social Shteteror, Etleva Bisha, me drejtuesit e Shoqates se te Verberve. Sinan Tafaj, president i Shoqates se te Verberve pasi beri...

Lexo më shumë
April 28, 2013

Trajnimi i votimeve nga OSBE, Librazhd

Ne vitin 2013 ishin zgjedhjet parlamentare dhe Shoqata e te Verberve ne bashkepunim me OSBE beri nje projekt per trajnimin e personave te verber ne shume qytete te Shqiperise. Qyteti i radhes do te ishte Librazhdi teksa persona te verber...

Lexo më shumë
April 25, 2013

Trajnimi nga OSBE per menyren e votimit, Lac

Ne vitin 2013 ishin zgjedhjet parlamentare dhe Shoqata e te Verberve ne bashkepunim me OSBE beri nje projekt per trajnimin e personave te verber ne shume qytete te Shqiperise. Qyteti I radhes do te ishte Laci teksa persona te verber te t...

Lexo më shumë
April 24, 2013

Trajnimi i votime nga OSBE ne Lezhe

Ne vitin 2013 ishin zgjedhjet parlamentare dhe Shoqata e te Verberve ne bashkepunim me OSBE,beri nje projekt per trajnimin e personave te verber ne shume qytete te Shqiperise. Qyteti i radhes do te ishte Lezha teksa persona te verber te ...

Lexo më shumë
April 22, 2013

Trajnimi nga OSBE per votimet, Durres

Ne vitin 2013, ishin zgjedhjet parlamentare dhe Shoqata e te Verberve ne bashkepunim me OSBE, beri nje projekt per trajnimin e personave te verber ne shume qytete te Shqiperise. Qyteti i radhes ishte Durresi teksa persona te verber te tr...

Lexo më shumë
March 26, 2013

Trajnimi nga OSB per votimet, Kruje

Ne vitin 2013, ishin zgjedhjet parlamentare dhe Shoqata e te Verberve ne bashkepunim me OSBE, beri nje projekt per trajnimin e personave te verber ne shume qytete te Shqiperise. Qyteti i radhes ishte Kruja teksa persona te verber te traj...

Lexo më shumë
March 23, 2013

Trajnim nga OSBE per menyren e te votuarit nga te verberit

Ne vitin 2013, ishin zgjedhjet parlamentare dhe Shoqata e te Verberve ne bashkepunim me OSBE, beri nje projekt per trajnimin e personave te verber ne shume qytete te Shqiperise. Siparin e ketij trajnimi e hapi qyteti i Kavajes teksa pers...

Lexo më shumë
March 1, 2013

Ne kujtim te Ramazan Kabashit

Ramazan Kabashi ka qene zv.president i Shoqates se te Verberve te Shqiperise. Ai u nda nga jeta ne menyre te papritur dhe sot shkolla e te Verberve mban emrin ‘’Ramazan Kabashi’’ me propozimin qe i beri Shoqata e te Verberve te Shqiperis...

Lexo më shumë
Jan. 19, 2013

Konferenca e komisionit te EBU per te drejtat e njeriut

Komisioni i EBU per te Drejtat e Njeriut, mbledhjen e radhes e zhvilloi ne Shqiperi. Te pranishem ishin te gjithe anetaret e komisionit te cilet kerkuan me shume te drejta per te veberit ne Shqiperi. Ata gjate mbledhjes 3 ditore ne Tiran...

Lexo më shumë
Jan. 9, 2013

Kampionati i shahut ne Spille

Gjatë muajit dhjetor u zhvillua kampionati i radhës i shahut për të verbër i cili tashmë është kthyer në një traditë për Shoqatën e të Verbërve të Shqipërisë. Në këtë kampionat morën pjesë 12 shahistë të verbër nga e gjithë Shqipëria ne ...

Lexo më shumë
Dec. 5, 2012

Takim me degen Vlore

Shoqata e te Verberve ka deget e saj ne te gjithe rrethet e Shqiperise. Ajo organizoi nje takim me anetaret e deges se Vlore teksa presidenti i Shoqates se te Verberve te Shqiperise dhe kryetari i deges Vlore paraqiten problemet qe kane ...

Lexo më shumë
Dec. 3, 2012

Arsimi gjitheperfshires

Arsimimi i te verberve eshte nje nga sfidat me te medha qe ka sot Shoqata e te verberve. Keshtu nepermjet nje projekti ‘’Arsimi Gjithperfshires’’, Shoqata arriti qe te krijoije nje database per te gjithe te verberit qe jane te shkolluar,...

Lexo më shumë
Nov. 26, 2012

Ekskursion ne Pogradec

Forumi Rinor i te verberve te Shqiperise ka organizuar nje eskursion ne Pogradec e Dardhe per 2 dite. Gjate qendrimit ne keto dy dite studentet paten mundesi edhe te komunikojne me njeri tjetrin por edhe te diskutojne me shume per te ar...

Lexo më shumë
Oct. 31, 2012

Konference tek hotel diplomat

Shoqata e te Verberve ne bashkepunim edhe me institucione te vendit organizuan diten e djeshme nje konference tek hotel Diplomat. Ne kete takim pati shume diskutime teksa te gjithe te pranishmit deklaruan mbeshtetje per personat e verber...

Lexo më shumë
Oct. 27, 2012

Takim me degen Durres

Shoqata e te Verberve ka deget e saj ne te gjithe rrethet e Shqiperise. Ajo organizoi nje takim me anetaret e deges se Durresit teksa presidenti i Shoqates se te Verberve te Shqiperise dhe kryetari I deges Durres Franko Rrufaj, paraqite...

Lexo më shumë
Oct. 16, 2012

Konference ne diten e shkopit te bardhe

Me rastin e dites Nderkombetare te Shkopit te Bardhe, Shoqata e te Verberve ne bashkepunim edhe me Shoqatat homologe ne Ballkan, organizuan nje konference te perbashket me qellimi, ‘’Mbi statuin e te verberve ne rajonin e Ballkanit Peren...

Lexo më shumë
Oct. 16, 2012

Koncerti ballkanik

Koncerti Ballkanik u mbajt ne Akademine e Arteve nen kujdesin e Shoqates se te Verberve te Shqiperise. Pas konferences se perbashket u zhvillua edhe koncerti Ballkanik me qellim forcimin e unitetit te te verberve ne ballkan. Gjate ketij ...

Lexo më shumë
Oct. 15, 2012

Dita e shkopit te bardhe 2012

15 Tetori njihet ne gjithe boten si dita Nderkombetare e Shkopit te Bardhe e cila simbolizon perpjekjet e pesonave te verber per permiresimin e standartit te te drejtave te tyre.

Kjo dite daton ne vitin 1964, kur Presidenti Amerikan ...

Lexo më shumë
Sept. 21, 2012

Takim me degen Elbasan

Shoqata e te Verberve ka deget e saj ne te gjithe rrethet e Shqiperise. Ajo organizoi nje takim me anetaret e deges se Elbasanit teksa presidenti i Shoqates se te Verberve te Shqiperise dhe kryetari i deges Elbasan, paraqiten problemet q...

Lexo më shumë
Sept. 7, 2012

Takim me te rinjte e verber

Takim me studentet e verber ku presidenti i Shoqates foli me shume per te drejtat e studenteve per problemet qe ata kane e po keshtu edhe per forcimin e forumit rinor te te te verberve.

Lexo më shumë
July 21, 2012

Vizita e ambasadorit te prezences se OSBE-se

Ambasadori i Prezencës së OSBE-së në Shqipëri, Eugen Wolfarth, ishte ne nje vizite tek Shoqata e te Verberve te Shqiperise. Pasi degjoi me kujdes problemet qe kane te verberit nga presindeti i Shoqates se te Verberve te Shqiperise, ambas...

Lexo më shumë
July 20, 2012

Takim me degen e Tiranes

Shoqata e te Verberve ka deget e saj ne te gjithe rrethet e Shqiperise. Ajo organizoi nje takim me anetaret e deges se Tiranes teksa presidenti i Shoqates se te Verberve te Shqiperise edhe kryetari i deges Tirane, paraqiten problemet qe ...

Lexo më shumë
July 7, 2012

Kursi i brailit

Shoqata e te Verberve te Shqiperise me mbeshtetjen financiare te kompanise Vadofon Albania organizoi nje kurs per mesimin e shkrimit brail ne shume qytete te Shqiperise. Keshtu diten e djeshme ekspertja e brailit ne Shoqate ishte ne qyte...

Lexo më shumë
June 2, 2012

Asambleja e pergjithshme 2012

Shoqata e te Verberve te Shqiperise mblodhi diten e djeshme Asamblene e Pergjithshme te saj. Ne kete asamble moren pjese te gjithe anetaret e saj te cilet pasi degjuan me kujdes fjalen e presidentit Sinan Tafaj,i dhane mbeshtetje presind...

Lexo më shumë
May 12, 2012

Ekskursioni ne Spille

Forumi Rinor i Shoqates se te Verberve ka organizuar shume eskursione. E nje i tille u zhvillua edhe ne datat 11,12 Maj kur te rinjte e verber ne shoqerine e njeri-tjetrit kaluan 2 dite te paharrueshme ne plazhin e Spillese. Mes plazhit...

Lexo më shumë
May 4, 2012

Takim me degen Shkoder

Shoqata e te Verberve ka deget e saj ne te gjithe rrethet e Shqiperise. Ajo organizoi nje takim me anetaret e deges se Shkoder teksa presidenti i Shoqates se te Verberve te Shqiperise dhe kryetari i deges Shkoder paraqiten problemet qe k...

Lexo më shumë
May 1, 2012

Takim me degen Lezhe

Shoqata e te Verberve ka deget e saj ne te gjithe rrethet e Shqiperise. Ajo organizoi nje takim me anetaret e deges se Lezhes teksa presidenti i Shoqates se te Verberve te Shqiperise dhe kryetari I deges Lezhe paraqiten problemet qe kane...

Lexo më shumë
March 24, 2012

Takim me studentet e verber 2012

Shoqata e te Verberve organizoi gjate vitit 2012 shume takime me Forumin Rinor te te Verberve per ti dhene me shume ‘’jete’’ ketij forumi, per te qene me aktiv e po keshtu edhe per te diskutuar me shume per te drejtat e tyre.

Lexo më shumë
Feb. 17, 2012

Libra pa barriere

‘’Libra pa barriere’’- ishte nje projekt i suksesshem i fituar nga Shoqata e te Veberve te Shqiperise tek Komisioni Europian. Ai u shtri ne 4 qyete te Shqiperise ne Tirane, Shkoder, Vlore dhe Elbasan. Projekti pati si synim orientimin e ...

Lexo më shumë
Oct. 15, 2009

15 Tetori 2009

‘’Dita e Shkopit te Bardhe ‘’, organizohet si çdo vit nga Shoqata e te Verberve te Shqiperise. Edhe ne kete vit, se bashku me nxenesit e shkolles ‘’Ramazan Kabashi’’, eshte bere nje parakalim ne sheshin Skenderbej per sensibilizimin e s...

Lexo më shumë
July 7, 2009

Kampionati i dyte i minifutbollit per te verber

Ne datat 5-7 Korrik te vitit 2009 ne qytetin e Durresit eshte zhvilluar kampionati i dyte i minifutbollit ne Durres. Ne kete aktivitet moren pjese 6 ekipe nga qytete te ndryshme te Shqiperise. Pas ndeshjeve me njeri-tjetrin, ekip kampion...

Lexo më shumë
June 30, 2009

Projekti "Hap nje dritare", Vlore

Kursi i kompjuterit i mundesuar nga kompania Vodafone Albania u zhvillua edhe ne qytetin e Vlores. Shume te rinj te verber te ketij qyteti por edhe nga rrethet afer tij moren pjese ne kete kurs per te mesuar se si te jene te pavarur ne k...

Lexo më shumë
June 30, 2009

Protesta gjirokaster

Te verberit po kerkonin te drejtat e tyre te shkelura nder vite nga qeveria. Ashtu si ne shume qytete te vendit edhe ne Gjirokaster te verberit u mblodhen ne rang qarku duke protesuar per te drejtat e tyre. Nje proteste masive edhe kjo p...

Lexo më shumë
May 5, 2009

Projekti "Hap nje dritare", Durres

Mesimi i kompjuterit me ane te projektit ‘’Hap nje Dritare’’ te financuar nga kompania Vodafon Albania, u zhvillua edhe ne qytetin e Durresit. Shume te rinj te verber moren pjese ne kete kurs per te mesuar hapat e para te mesimit te kom...

Lexo më shumë
April 25, 2009

Projekti "Hap nje dritare", Tirane

Kursi i kompjuterit qe u mbeshtet financiarisht nga kompania Vodafone Albania, u zhvillua edhe ne qytetin e Tiranes. Pas disa muajsh kurs u shperndane diplomat kur ne kete ceremoni moren pjese pedagogu Zyhdi Dervishi edhe politikani Ed...

Lexo më shumë
April 24, 2009

Projekti "Hap nje dritare", Elbasan

Kursi i kompjuterit i mundesuar nga kompania Vodafone Albania u zhvillua edhe ne qytetin e Elbasanit. Shume te rinj te verber te ketij qyteti por edhe nga rrethet afer tij moren pjese ne kete kurs per te mesuar se si te jene te pavarur n...

Lexo më shumë
April 15, 2009

Protesta Tirane

Pas protestave ne qytetet e Shqiperise ishte radha e Tiranes per protestuar. Rreth 4000 te verber te mbledhur nga e gjithe Shqiperia, u mblodhen ne fillim tek Ministria e Mireqenies edhe me pas udhetuan ne kembe drejt Kryeministrise. Nje...

Lexo më shumë
April 7, 2009

Protesta ne Lezhe

Edhe dega e te Verberve te Lezhes, ka vazhduar ‘’rrugen’’e protestave ne kerkim te te drejtave te antareve te saj. Ne kete proteste moren pjese anetare te deges se te verberve te Lezhes te cilet i bene kerkesat e tyre drejtuesve te pusht...

Lexo më shumë
April 1, 2009

Protesta ne Shkoder

Si rezultat te shume shkeljeve te te drejtave te personave te verber, Shoqata filloi protestat ne qytete te ndryshme te Shqiperise. Siparin e ketyre protestave e hapi qyteti i Shkodres ku dega e Shkodres me anetaret e saj dolen perpara K...

Lexo më shumë
April 1, 2009

Protesta Vlore

Destinacioni i dyte i protestes se Shoqates se te Verberve , ishte qyteti I Vlores. Kryetari se bashku me keshillin e Deges por edhe shume anetare te tjere dolen perpara Keshillit te Qarkut te qytetit per te kerkuar te drejtat e tyre te...

Lexo më shumë
March 30, 2009

Projekti "Hap nje dritare", Shkoder

Kursi i kompjuterit qe u mbeshtet financiarisht nga kompania Vodafone Albania, u zhvillua edhe ne qytetin e Shkodres. Pas disa muajsh kurs u shperndane diplomat per secilin pjesmarres duke arritur keshtu ne nje rezultat te sukseshem per ...

Lexo më shumë
March 9, 2009

Asambleja e vitit 2009

Ne fillim te vitit 2009 eshte mbledhur asambleja e Shoqates se te Verberve te Shqiperise. Kjo mbledhje u zhvillua ne ambjentet e Hotel Mondial.

Lexo më shumë
Jan. 25, 2009

Dhuna ndaj grave

Konferenca kishte ne moton e saj ’’Stop Dhunes ndaj Grave te Verbera’’ kur dihet qe kjo mori shkas nga dhuna e nje personi ndaj 2 grave te verbera, te cilat po kerkonin nje takim me kryeministrin Berisha ne dyert e kryeministrise.

Lexo më shumë
Jan. 9, 2009

Kampionati i shahut

Si çdo vit eshte zhvilluar sipas tradites kampionati i shahut per te verber. Ky event u organizua nga Shoqata e te Verberve te Shqiperise dhe Qendra Kombetare e Rehabilimit te te Verbeve

Lexo më shumë
Oct. 15, 2008

Dita nderkombetare e shkopit te bardhe 2008

15 Tetori eshte Dita Nderkombetare e Shkopit te Bardhe. Shoqata e te Verberve,ashtu si ne cdo vit, organizon marshimin ne sheshin Skenderbej. Ne kete marshim moren pjese edhe nxenesit e shkolles se te verberve’’Ramazan Kabashi’’,teksa be...

Lexo më shumë
Oct. 15, 2008

Koncerti i dyte "Arti pertej shikimit"

Koncerti “Arti Pertej Shikimit” u zhvillua me date 15.10.2008, Dita Nderkombetare e Shkopit te Bardhe, ne kuadrin e integrimit kulturor te personave te verber ne jeten artistike dhe shoqerore te vendit Nepermjet realizimit te nje koncert...

Lexo më shumë
Sept. 20, 2008

Konkursi i poezise

Konkursi i Poezise me te mire u zhvillua me 20 Shtator 2008 me qellimin per te evidentuar krijuesit e verber ne nivel kombetar dhe realizimin e nje kompeticioni ndermjet prurjeve te tyre artistike ne proze dhe poezi.
Per kete qellim u ...

Lexo më shumë
June 2, 2008

Permiresimi i statusit social te te verberve permes punesimit

Per te analizuar problemet e punesimit te personave te verber, nga ana e Shoqates se te Verberve te Shqiperise, me financimin e Fondacionit Shoqeria e Hapur per Shqiperine, SOROS, u realizua projekti “ Permisimi i statusit social te pers...

Lexo më shumë
March 24, 2008

Minifutbolli per te verber

Eshte zhvilluar kampionati i pare i minifutbolit per te verber ne qytetin e Durresit. Ne kete kampionat moren pjese 6 ekipe qe u ndeshen me njeri-tjetrin. Ky kampionat u financua nga Federata Shqiptare e Futbollit te Shqiperise ne qytet...

Lexo më shumë
March 15, 2008

Mbledhja e asamblese ne 2008

Ne fillim te vitit 2008 eshte mbledhur Asambleja e Shoqates se te Verberve e cila do te merrte vendime te rendesishme per rrugen e veshtire qe do te kene te verberit. Gjate mbledhjes ka patur shume diskutime nga te gjithe anetaret e asam...

Lexo më shumë
Feb. 19, 2008

Kursi i kompjuterit

Kursi i kompjuterit ‘’Hap nje dritare’’, u shtri ne shume qytete te Shqiperise per ti dhene mundesi shume te verberve te Shqiperise te mesojne perdorimin e kompjuterit. Keshtu nje nder qytetet qe u perzgjodh ishte edhe Vlora ku shume te ...

Lexo më shumë
Feb. 17, 2008

Koncert ne Kosove

Ne çlirimin e Kosoves, Shoqata e te Verberve te Kosoves i beri nje ftese Shoqates se te Verberve te Shqiperise, per te derguar ne Prishtine grupin Artistik. Ne daten 17 Shkurt ne Teatrin ne Prishtine u zhvillua koncerti ‘’Arti Pertej Shi...

Lexo më shumë
Dec. 1, 2007

Koncert ne Shkoder

Eshte zhvilluar ne Shkoder koncert per te verberit. Ne te kane marre pjese njerez te njohur te artit ne Shqiperi por dhe plot te verber te cilet kane performuar ne skene.

Lexo më shumë
Nov. 30, 2007

Kampionati i 8-te i shahut per te verber

Si çdo vit eshte zhvilluar sipas tradites kampionati i 8-te i shahut per te verber. Ky event i mbajtur ne Shkoder ne datat 28 dhe 29 Nentor u organizua nga Shoqata e te Verberve te Shqiperise dhe Qendra Kombetare e Rehabilimit te te Verb...

Lexo më shumë
Oct. 15, 2007

Dita nderkombetare e shkopit te bardhe

Dita Nderkombetare e Shkopit te Bardhe. Gjate kesaj dite te verberit marshojne per sensibilizimin e shoqerise ne Shqiperi. Zv.presidenti Dilaver Zgjani dhe shume anetare te tjere te Shoqates ne deklarate per mediat ne kerkim te me shume ...

Lexo më shumë
Oct. 15, 2007

Koncert "Arti pertej shikimit"

Koncerti ’’Arti Pertej Shikimit’’ eshte zhvilluar ne daten 15 Tetor. Ky ishte koncerti i pare qe do ti hapte rruge edhe koncerteve te tjera ne vitet ne vazhdim. Ne kete aktivitet moren pjese kengetare e artiste te verber te cilet perform...

Lexo më shumë
March 20, 2007

Goal Ball, trajnimi nga Kosova

Goal Ball, duket e pamundur po e realizuar mjaft mire nga personat e verber. Ne kete dite te rendesishme persona te perzgjedhur kane marre nje trajnim te specializuar te nje prej sporteve me te luajtuara ne Europe per te verber. Persona ...

Lexo më shumë